Jadłospis
Jadłospis: 31 marzec – 4 kwiecień
31.03 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, pasta z sera białego i makreli z ogórkiem, roszponka. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami, z masłem, surówka z marchewki. Kompot owocowy.
ZUPA: Barszcz czerwony z jajkiem, ziemniakami, kiełbasą i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Musy owocowe.
1.04 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, jajka na twardo i papryka.
II ŚNIADANIE: Kalarepa surowa do chrpania.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, kapusta gotowana. Kompot owocowy.
ZUPA: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i zieleniną.
PODWIECZOREK: Serki owocowe.
2.04 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa półsucha, ketchup, pomidory i roszponka. Kakao.
II ŚNIADANIE: Gruszki.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i śmietaną. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa fasolowa z mięsem, ziemniakami, śmietaną i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe (dla dzieci z gr. III dodatkowo: ciasteczka owsiane i musy owocowe).
3.04 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Bułka z masłem i ser żółty. Marchewka surowa do chrupania i żurawina suszona.
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z owocami.
II DANIE: Makaron z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i parmezanem. Kompot owocowy.
ZUPA: Krem pieczarkowy ze śmietaną i zieleniną, z groszkiem ptysiowym.
PODWIECZOREK: Mandarynki.
4.04 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, serek ziarnisty, rzodkiewka, ogórki kiszone i roszponka. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Ryba po grecku, ziemniaki, warzywa duszone. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa kalafiorowa z zacierką, śmietaną i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Banany.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ