Jadłospis
Jadłospis: 18 – 22 listopad
18.11 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, kiełbasa sucha i pomidory. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Pyzy z mięsem i surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Krem z pomidorów z mozzarellą i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
19.11 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, jajka, rzodkiewka i papryka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Gruszki.
II DANIE: Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem wieprzowym. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, jaja, seler.
ZUPA: Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Wafle kukurydziane.
20.11 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z twarogu i tuńczyka. Ogórki świeże i rukola. Herbata z cytryną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler.
ZUPA: Rosół z makaronem i zieleniną.
Alergeny: jaja, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Mleczko czekoladowe.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
21.11 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku. Rogal maślany z masłem, serek bieluch i miód. Marchewka surowa do chrupania i orzechy włoskie.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. orzechy.
II ŚNIADANIE: Mandarynki.
II DANIE: Paski z fileta kurczaka w zielonym sosie, ryż z warzywami, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
ZUPA: Zupa jarzynowa z zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Serek waniliowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
22.11 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, pasta z czerwonej fasoli, ogórki kiszone i roszponka. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, orzechy.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Paluszki rybne, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja, ryba.
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Rogaliki drożdżowe.
Alergeny: gluten i jaja.